• VOORGERECHT

Deze heerlijke, snelle pannenkoekjes, op smaak gebracht met bosuitjes en dille, worden belegd met crème fraîche en vis.

Voor 6 personen

3 dl halfvolle melk

1 3/4 dl magere crème fraîche

1 theel. citroensap

2 eieren

4 bosuitjes, klein-gesneden

2 flinke takjes dille

250 g zelfrijzend bakmeel

125 g zalmsnippers, in dunne reepjes lichte olijfolie

1 potje (imitatie)kaviaar van ca. 50 g plukjes dille of gesnipperde bieslook ter garnering

Per portie 417 kcal. • 22 g eiwit • 15 g vet (waarvan 7 g verzadigd) • 53 g kool-hydraten

  1. Meet de melk af in een grote maatbeker en klop er met een vork 2 eetl. crème fraîche en het citroensap door. Schenk de helft van dit mengsel in een blender. Breek hier-boven de eieren en voeg de bosuitjes toe. Mix dit 1 min. Voeg de dille en het zelfrijzend bakmeel toe en mix nog 1 min., of tot u een vrij glad beslag met stipjes bosui en dille hebt. Voeg het resterende melkmengsel toe en mix opnieuw. Roer er 50 g zalmsnippers door en voeg peper toe.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C (hetelucht 130 °C). Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg wat olie toe. Schep met 2 eetlepels beslag telkens een pannenkoekje van ca. 9 cm doorsnee in de pan. Vorm op deze manier 3 of 4 pannenkoekjes tegelijk. Bak ze ca. 1 min., of tot zich luchtbelletjes vormen op het oppervlak en de bovenkant droog is. Keer ze met een spatel en bak ze nog 1 min. Schep ze uit de pan en houd ze warm op een bakplaat. Bak zo ca. 18 blini’s.
  3. Schep midden op elke blini 1 flinke theel. crème fraîche en verdeel hierover de resterende zalmreepjes, de (imitatie)kaviaar en de dille of bieslook. Schik ze op een grote, voorverwarmde schaal of op 6 borden en serveer ze.

 

Geef uw score
Leuk artikel?Geef een hogere score!

Meest gelezen in Culinair

  1. Recept voor een heerlijke taart
  2. Grootmoederstip: Zuurkool met worst en spek
  3. Recept: Tarte Tatin

Meer Hints

Reageer op dit artikel

Naam*
E-mail*
Reactie*